Brook Preloader

Acabem el 2019 amb més premis

Acabem el 2019 amb més premis
Aquest 2019 ha estat carregat de premis i reconeixements i, per acabar l’any, ens han atorgat el Premi Solidaritat 2019 que concedeix des de 1987 l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC).

De les 20 candidatures presentades a la convocatòria, el tribunal del premi (format per representants d’organitzacions i activistes de drets humans) ha volgut reconèixer la tasca solidària que realitza Xamfrà en favor de la convivència i la cohesió social, reivindicant la diversitat mitjançant les expressions culturals.

Els tallers de música, teatre i dansa de Xamfrà són avui en dia un referent de l’acció comunitària al barri del Raval. Les seves activitats pedagògiques s’han anat estenent a d’altres punts de la ciutat de Barcelona.

El centre, posat en marxa el 2004 per la Fundació L’Arc Música, constitueix un espai de relació i convivència no segregat on nenes, nens, joves i persones adultes en risc d’exclusió social comparteixen amb els seus veïns i veïnes un espai de coneixement i confiança mútua. A més, defensant la diversitat cultural i la participació en la comunitat, fan efectius els seus drets com a ciutadania.

Segons David Bondia, president de l’IDHC “en una època on s’està criminalitzant a determinades persones i col·lectius especialment vulnerabilitzats, i també la solidaritat cap ells, Xamfrà aposta clarament per recuperar els valors inherents als drets humans en la construcció d’espais de convivència; espais on tothom, des d’un enfocament de fortaleses, participa en l’enderrocament dels murs visibles i invisibles que fragmenten el nostre teixit social i poder així revertir polítiques i pràctiques que fomenten la discriminació i la desigualtat”.

D’altra banda, l’Associació Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià va decidir atorgar el Premi JovEmprèn (dirigit a idees emprenedores liderades per joves) a tres entitats. L’associació va augmentar la dotació i va repartir el primer premi entre les tres.

Les guanyadores de l’edició 2019 han estat La Transversal cultura, Associació Synago i Xamfrà.

Moltes felicitats a totes!!