Brook Preloader

COM PARTICIPAR-HI

Tothom pot participar-hi.
Perquè som permeables i ens adaptem a les necessitats de l’entorn.

ACTIVITATS

Els grups que participen a les diverses activitats que organitzem a Xamfrà són diversos a tots nivells.

Perquè la falta de recursos econòmics no hauria de ser un impediment. Des del principi de generositat, a Xamfrà paga qui pot i aporta el que pot. Perquè confiem en les persones. Perquè el nostre compromís és amb les persones i el territori. A Xamfrà sempre tenim la porta oberta per a qui vulgui participar. Si ho vols fer, vine i parlem-ne!

Pots veure els horaris aquí

Pots fer la preinscripció aquí

Si tens entre 0 i 3 anys

Vine amb el teu fill/a o net/a a teixir vincle, a jugar amb la música i el moviment i a gaudir d’una bona estona plegats!
Aprenem cançons, ballem, escoltem, ens inventem moviments, toquem instruments i descobrim maneres de passar-ho bé a través de jocs artístics.
Descobrim també que la música i el moviment ens permeten crear climes, ens provoquen emocions i ens ajuden a expressar-les, alhora que faciliten espais de relació i convivència.

Si tens entre 4 i 7 anys

Fem música, ens movem i ens expressem passant una estona agradable a través d’experiències sensorials, implicant-hi el cos i els sentits. Fem percussió corporal, danses, moviment creatiu, toquem instruments de petita percussió, cantem cançons i fem petites creacions musicals i corporals.
Ho fem en grup, posant la mirada en com ens relacionem amb els demés i en quines formes trobem per conviure, entendre’ns i ajudar-nos.

Si tens entre 8 i 14 anys

A partir dels 8 anys podràs crear el teu propi itinerari, decidint quines disciplines artístiques vols conèixer i explorar. El mateix procés experiencial artístic t’ajudarà a comprometre’t i a fer-te amb un criteri estètic des del rigor que tota pràctica artística demana.

Pots fer música, participant de conjunts com la coral, l’orquestra, la banda, la colla, els grups de percussió i els grups Orff. En aquests grups, a través de la música, vivim l’aprenentatge del treball en equip, on tots som necessaris per gaudir del que fem. Aprenem a escoltar, a respectar les aportacions dels companys i companyes, a valorar la necessitat del silenci en determinats moments i a descobrir les possibilitats de la pròpia veu.

Pots aprendre a tocar i gaudir d’un instrument musical, de manera compartida amb altres companys i companyes, (si no en tens no et preocupis, a Xamfrà te’l deixarem encantats!).

Pots fer dansa, on descobriràs les possibilitats de comunicació a través del propi cos. Treballem dansa tradicional, per conèixer les arrels de l’espai que compartim; dansa contemporània, on indaguem a partir del propi centre de gravetat, de l’anatomia del nostre cos, de les direccions, de l’espai, del contacte i de la manipulació de l’energia.

Des del teatre podràs explorar accions i reaccions a partir de les emocions, descobrint-te en el procés i descobrint als companys i companyes.

Pots fer teatre descobrint que és un joc que ens permet transportar-nos a escenaris i realitats diverses (possibles i impossibles). Treballem a partir d’imaginar-nos com volem representar diverses situacions i com improvisem davant d’aquestes. Hi ha unes regles que aprenem a respectar a partir del treball amb el grup: l’escolta, el respecte mutu i l’acceptació de les propostes dels altres.

A partir de 14 anys

Sense deixar de créixer a través de les arts i en funció dels teus interessos aprofundiràs en aspectes tècnics de cada disciplina artística i en el domini de cadascun dels llenguatges.
Combos, grup vocal de joves, teatre, coreografia, vídeo, instrument, orquestra, banda…formen part del conjunt d’activitats en les que pots participar.
En aquesta franja d’edat molts i moltes joves esdevenen referents per als més petits, ja que fan propostes de manera proactiva en relació al repertori, nous tallers i activitats, temes a abordar, etc.

Persones adultes

A Xamfrà també oferim activitats artístiques per a grups de persones adultes, a partir de demandes i necessitats. El contacte permanent amb entitats i serveis del territori i el principi de permeabilitat des del que Xamfrà treballa, permeten la formació de grups de percussió, coral, batucada, teatre…

Ens ajudes a aconseguir el dret universal a la pràctica artística?